Ankers er bankers

Noterer meg den første kleine overskriften her på bloggen, men den er for beskrivende til dette innlegget, til at jeg kunne la denne gå. For ja, dette er nok litt som en hyllest. Til en strikkeoppskrift som jeg aldri kan få nok av. Litt som skumnisser og episoder av Suits. Når man først starter, klarer man liksom ikke å stoppe.

I følge instagram feeden min kom den første Ankers trøjen min av pinnene i Mai 2017. I tillegg til en jakke og en drakt, og skal jeg strikke basic plagg er det alltid dette mønsteret jeg tenker på først. Med ett enkelt bærestykke, mange varianter av plagg og det tidløse uttrykket har Mette // Petiteknit skapt en klassiker.

Etter disse første plaggene har jeg strikket flere plagg i Ankers serien. Jeg synes det er gøy å variere med forskjellige garnkvaliteter til de ulike plaggene. Ankers jakker i big sterk fra Du store alpakka har vært veldig mye brukt hos oss. Perfekte plagg utenpå ullundertøy om vinteren, og som ytterplagg på vår/ tidlig høst. Det samme gjelder de som er strikket i blandingsgarn, som Sandnes sin Duo. Disse blir utrolig gode som mellomlag, og blir brukt mye hele året. Jeg synes uttrykket med ett blandingsgarn blir veldig fint. En blanding mellom alpakka/merino er veldig fint – med rene merino plagg til. Kan driste meg til å kalle dette favoritt sammensetningen.

Nå som guttene begynner å bli større, er det dager det oppstår interessekonflikter oss mellom. Jeg må innrømme å ha sluppet s å b i l l i g unna helt til nå. Ingen har klødd. Ingen har lagt inn protestert på klærne jeg legger frem, og ingen har sett på det som ett alternativ å gå med fotballskjorter på skolen hver dag. Til nå.

Heldigvis har de dager hvor de er mer medgjørlig og i går fikk jeg knipset litt bilder av de nyeste tilskuddene i vår Ankers familie. To nye gensere i Sandnes merinoull er kommet av pinnene, og til min store forskrekkelse ble de ikke vrengt av i samme sekund som de kom på.

Fargen er Gyldenbrun, og kommer best frem på dette bildet.

Jeg synes de er litt små i størrelsen, så strikk gjerne på litt ekstra lengde, eller mål mottaker hvis mulig før du feller av. Neste som skal på pinnene her er luer, nye jakker og kanskje en drakt i barselsgave.

Oppskriftene finner du her hos Petiteknit. Hva blir din neste Ankers?

God strikking,

Monika

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s