Basicgenseren

Lykke er å kunne hente helt ferdig strikkede plagg hos mormor. Hvor deilig er det ikke å kunne levere fra seg garn og bestille akkurat det man vil fra den eviglange lista si da? Denne gangen falt valget på basicgenseren til begge guttene, og den minste kunne jeg hente i går kveld. Den er så fin og god at vi tok den i bruk allerede i dag.

Det geniale med plagg fra Ministrikk er at de kan varieres i det uendelige. I fjor strikket jeg to av denne genseren – en til hver av guttene. En i hvit med marineblå striper og en i grå med sorte striper. I år gikk jeg for støvet petrol på bol og kitt på bærestykke på den lille. Synes det ble en veldig fin kombinasjon nå som vi nærmer oss vår. Den er strikket i tynn merino fra Sandnes Garn. Selv om de ferdige målene på genseren holder målene jamfør oppskriften, blir nok genseren noe mindre om du velger dette garnet. Litt dumt at den er litt knapp, men jeg kjenner jeg gleder meg litt til ermene kryper oppover armen. Trekvart ermer er jo så fint. Synes også det er veldig fint at oppskriften kan strikkes helt opp til 10 år. Hurra for strikk til de større barna også

Man kan også velge å strikke genseren med en knapperad bak, men denne delen av oppskriften ble glemt av meg da jeg veiledet mormor. Pytt, pytt! Kanskje man bare må strikke en til? Tenker at enhver garderobe bør inneholde minst en av denne. I tynn merino synes jeg den blir en perfekt genser å bruke inne. Den blir veldig luftig og lett, helt topp i barnehagen og på skolen.  Du kan strikke den ensfarget, med tykke striper, med tynne striper eller i to farger som jeg har valgt på denne. Og alt dette ut fra en og samme oppskrift, g e n i a l t. IMG_1444IMG_1421IMG_1407IMG_1428IMG_1346

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s