Det vanskelige fargevalget

Kanskje det viktigste ( men også gøyeste) valget en strikker gjør, er å bestemme seg for hvilken farge det nye plagget skal strikkes i. Dette selvfølgelig etter den lange (eventuelt veldig korte les; impulsstrikk) prosessen hvor man skal bestemme seg for hva som skal på pinnene. Er du som meg, har dette vært i tankene allerede rett etter du la opp til det forrige prosjektet. Jeg synes det er litt gøy å se gjennom garnlageret, etter nye fargekombinasjoner. Da tilføyes det også gjerne nye plagg til strikkelista fordi jeg finner farger som hadde vært nydelige sammen.

Jeg er glad i de naturlige fargene. I garderoben til guttene mine finnes det mye grått. Og ikke minst kitt. Den litt møkkete hvitfargen som har tatt strikkeverden med storm. Samtidig så liker jeg også farger. Nyanser av grønt, blått, oker og kanel må sies å være mine favoritter. Med to gutter som kler mye farge, prøver jeg å utfordre meg selv når det gjelder farger på plagg. Samtidig havner disse plaggene hvor jeg har vært minst bekvem med fargen ofte havnet langt bak i skuffene. Da sverger jeg til meg selv at jeg alltid skal holde meg innenfor min egen komfortsone.

Nå prøver jeg å planlegge strikk litt lengre frem i tid. Helt frem til i høst faktisk. Jeg kjenner det blir mer og mer viktig for meg at jeg prøver å holde en rød tråd og at mange av plaggene kan brukes sammen, nettopp fordi guttene bruker mye strikkeklær. Derfor blir jeg så glad når garnprodusentene kommer med de samme fargene – i forskjellige garntykkelser. Jeg kan nevne Dale Garn sin Lerke serie, Sandnes garn sin merinoull og Du Store Alpakka sin sterk. Da kan man kombinere en tynnere bukse og en tykkere jakke i samme fargenyanser.

Mine beste tips når det gjelder fargevalg må være å strikke basisplagg i noe nøytrale farger. Da kan du enkelt kombinere strikk med klær barna har i garderoben fra før. Har man en jakke i en nøytral farge du kan bruke til alt, velg gjerne noe med litt mer farge på den neste. Tilbehør som luer er også kjekt å ha i farger som passer til alt, samtidig som det er mindre fallhøyde å velge sprekere farger på små plagg.

Det aller viktigste er at du strikker i farger som du/barna er veldig glad i. Lag deg noen enkle collager du har lagret på telefonen med favoritt fargene dine. Finn frem disse når du skal velge farger til nye prosjekter og jeg lover deg at valget blir litt enklere. Jeg viser her frem noen av mine favoritt farger på noen av de garnene jeg strikker mest med. Jeg har også lagt med et på farger som passer godt til jentestrikk.

17342168_10154356816216570_1321772150_o17357156_10154356822821570_1080724796_o17407764_10154356815831570_1820386648_o17407832_10154356822841570_1528878271_o

Her finner du fargekart på garnene jeg har brukt i collagene:

Sandnes Garn Merino

Sandnes Garn Tynn merino

Sandnes Garn Alpakka silke

Dale garn Lerke

Du Store Alpakka Sterk

Knitting for Olive Merino

Knitting for Olive Pure silk

 

 

 

Follow my blog with Bloglovin

4 kommentarer om “Det vanskelige fargevalget

 1. Det er alltid vanskelig med garnval. Eg elskar fargar, men nokon gonger kan det og bli litt for vilt. Så det hender at eg angrar i ettertid. Flott innlegg, likte godt farge collagene.

  Liker

 2. Eg er ein av dei som les bloggar, men aldri legg att ein einaste kommentar. No skal eg gjera det! SÅ kjekt å lesa tankane dine kring strikking og strikkeplagg. Du er superinspirerande på Instagram, og det er difor ekstra kjekt å lesa litt meir her. Skriv meir!

  Liker

  1. Kjære Marianne! Tusen hjertelig takk for så hyggelige ord. Det gjør meg så glad og ydmyk. Veldig kjekt at du legger igjen en kommentar, setter stor pris på det!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s